Tiramisu reteta (fara oua)

de Ancutsa in Prajituri, 14 Dec 2016 | 3242 vizualizari

 

Zilele trecute, am pregatit prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, fulgi de cuvertura de lapte si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cafea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 400 ml cafea neindulcita si racita
  • coaja rasa de portocala
  • pentru ornat:
  • Cacao
  • cuvertura de lapte
  • ciocolata neagra
  • stafide
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta (fara oua):

Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala, tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:21

Unul din cele mai bune si fine deserturi italiene!

Ancutsa 1

17.12.2016, 15:40

Mihaela, asa este si e mereu simplu de facut cand vrem ceva dulce

miki_a 1

17.12.2016, 15:49

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală